Izvanfestivalske aktivnosti Zajednice u Hrvatskoj

2 min čitanja

Prva osnovna škole Ogulin početkom srpnja ove godine i službeno će promijeniti svoj naziv u OŠ Bernard Luketich. U Imotskom će gradonačelnik Ivan Budalić primiti izaslanstvo HBZ-a na čelu s aktualnim predsjednikom. Uz KUD Dikovača iz Zmijavaca nastupit će i FA HBZ-a St. George iz Cokeburga

Prva osnovna škole Ogulin 2. srpnja ove godine i službeno će promijeniti svoj naziv u OŠ Bernard Luketich. Ogulin će tom prigodom posjetiti glavna uprava HBZ-a zajedno sa članovima folklornog ansambla HBZ-a St. George. Ogulin se tom gestom odužio pok. Luketichu, čiji je otac rođen u Zagorju Ogulinskom, dugogodišnjem predsjedniku HBZ-a koji nikada nije zaboravio otkuda je potekao.

Uz Edwarda Pazu, glavnog predsjednika HBZ-a, Franju Bertovića, glavnog potpredsjednika, i glavnu tajnicu i rizničarku HBZ-a Bernadette Luketich Sikaras, kćer Bernarda Luketicha, ovoj će svečanosti će nazočiti i Marlene Luketich Kochis, druga Luketicheva kćer s obitelj.

U Imotskom se svake godine 4. srpnja slavi dan rođenja velikog pjesnika Tina Ujevića a u SAD-u Dan neovisnosti. Tada u Imotskom započinju „Imotska sila“- tradicionalna ljetna kulturna manifestacija. Ove će godine toga dana gradonačelnik Ivan Budalić primiti izaslanstvo HBZ-a na čelu s aktualnim predsjednikom. Edward Pazo, porijeklom je iz Imotskog – odnosno Lokvičića, prvi put dolazi u Hrvatsku u svojstvu predsjednika HBZ-a.

Otvorenje manifestacije bit će posvećeno i HBZ-a. Uz KUD Dikovača iz Zmijavaca nastupit će i FA HBZ-a St. George iz Cokeburga. Sa članovima St. Georgea dolaze i njihove obitelji i prijatelji, 82 pojedinca.

Podijeli ovaj članak
Skip to content