Izložba u povodu 70. obljetnice Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža

1 min čitanja

Izložba ‘Znanje, slika, kultura – enciklopedije pune života’ postavljena u povodu obljetnice LZ Miroslav Krleža otvara se u skladišnoj galeriji Lexart

 

Izložba ‘Znanje, slika, kultura – enciklopedije pune života’ postavljena u povodu 70. obljetnice Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža otvara se 22. prosinca 2021., u skladišnoj galeriji Lexart (ulaz u dnu dvorišta, Frankopanska br. 22–24).

Uz potporu Hrvatske turističke zajednice i u suradnji s Udrugom Lexart, pročelja urešenih muralima Deana Jokanovića Toumina, Mladena Galića, Ljerke Šibenik, Eugena Fellera te Julija Knifera i Gorana Trbuljaka, dvorište i galerija (primjer djelomične prenamjene arhitektonske baštine industrijskoga doba) odnedavno na jedinstveni način spajaju kulturne i ugostiteljske sadržaje ovoga dijela grada.

Izložba u povodu 70. obljetnice Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža http://www.lzmk.hr zamišljena je kao pomalo nekonvencionalan presjek kroz obilje gradiva s naglaskom na hrvatsku baštinu i suvremena postignuća, kao prigodni osvrt na sve što je učinjeno u bližoj ili daljoj prošlosti, ali i kao poticaj za budućnost, kako za one koji enciklopedije stvaraju tako i za one koji ih čitaju.

Ulazak je moguć isključivo uz predočenje valjane EU digitalne COVID potvrde. (culturenet.hr)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content