Izložba slika Jagode Lasić

2 min čitanja

16. svibnja u podne, Galerija HMI Dubrovnik

HMI poziva na izložbu slikarice, koja je svakako jedna od slijednica dubrovačkog kolorističkog kruga i ujedno umjetnica koja bojom i vještinom pokreta dovodi do eksplozije ulovljenog trenutka

 

Slikarica Jagoda Lasić dugo je prisutna na dubrovačkoj likovnoj sceni, pa su i njeni motivi prepoznatljivi, ponajviše ljudske figure, odnosno Konavljani odjeveni u nošnju. Slikala je i izlagala vedute Dubrovnika, glazbenike i druge motive, ali najviše željene likovnosti uspjela je ostvariti u motivima koje pokazuje na ovoj izložbi. (…) Likovnost jedino i može govoriti o istinski velikim, transcedentalnim temama, jednostavnim motivima, gotovo znakovima, kao što su oni u temi plesa na slikama Jagode Lasić.(…)Jagoda Lasić pokazala se slikaricom koja želju za vlastitom slobodom lako prenosi u gestualni pokret kistom, stvarajući tako snažna djela koja probijaju okvire prostora u kojem nastaju.
(Marin Ivanović)

Jagoda Lasić je rođena 1952. godine u Zemunu. Slikarstvom se bavi od gimnazijskih dana. U Dubrovniku polazi slikarsku školu akademskih slikara Viktora Šerbua i Branimira Vasića što se vremenski isprepliće s početkom njezinog aktivnog sudjelovanja u radu Dubrovačke udruge likovnih umjetnika. Redovito sudjeluje skupnih izložbi i likovnih kolonija, a do sada je 17 puta izlagala samostalno. Tri puta je dobitnica Pohvale Hrvatskog sabora kulture i jedne skupne nagrade. Živi i radi u Dubrovniku.

Podijeli ovaj članak
Skip to content