Izložba S Božjom pomoći u Subotici

1 min čitanja

Udruga bunjevačkih Hrvata „Dužijanca“ i Hrvatski kulturni centar „Bunjevačko kolo“, u suradnji s Gradskim muzejom, priredili su izložbu čije su teme „Katoličko divojačko društvo i Dužijanca“ i „Bunjevačka tradicijska obuća“

Udruga bunjevačkih Hrvata „Dužijanca“ i Hrvatski kulturni centar „Bunjevačko kolo“, u suradnji s Gradskim muzejom, priredili su izložbu pod nazivom „S Božjom pomoći“, koja je postavljena u Suvenirnici u prizemlju Gradske kuće. Teme izložbe su: „Katoličko divojačko društvo i Dužijanca“ i „Bunjevačka tradicijska obuća“.
Po prvi put, izloženi su dokumenti i fotografije iz arhive Katoličkog divojačkog društva, koje do sada javnost nije imala priliku vidjeti. To su zapisi koji datiraju iz razdoblja djelovanja društva, poput Pravilnika društva, izvješća i zapisnika sa sastanaka, u kojima je prepoznat etnokulturni i vjerski identitet bunjevačkih Hrvata.

Bunjevačka narodna nošnja zauzima istaknuto mjesto u tradiciji i kulturi bunjevačkih Hrvata. U sklopu ove teme, izložena je tradicijska obuća, kao neizostavni dio odijevanja. Izložba se može pogledati do 10. kolovoza 2015. godine.
(ZKVH)

Podijeli ovaj članak
Skip to content