Izložba radova dizajnera Darka Vukovića

2 min čitanja

Pula, 9. prosinca, podružnica HMI
U organizaciji Hrvatske matice iseljenika – podružnica u Puli (Carrarina 7) i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, u ponedjeljak, 9. prosinca 2013. godine, s početkom u 19 sati, bit će otvorena izložba plakata, knjiga, logotipa, rješenja vizualnih identiteta i izložbenih postavki vanjskog suradnika Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, grafičkog dizajnera Darka Vukovića.

Izložba će biti postavljena u prostorijama podružnice Hrvatske matice iseljenika u Puli, a na otvorenju će, osim voditeljice podružnice Ane Bedrina, govoriti i ravnatelj ZKVH-a Tomislav Žigmanov. Izložbu će otvoriti akademski slikar Igor Gustini.
Darko Vuković je rođen 1971. u Novom Sadu. Nakon završetka srednje škole za dizajn, diplomirao je 1996. na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu na smjeru grafičkih komunikacija, gdje je 2004. magistrirao iz predmeta plakat na temu „Ljudska figura u kazališnom plakatu“. Od 1997. je asistent na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu na predmetu „Plakat“, 2007. dobiva zvanje docenta, a 2012. postaje izvanrednim profesorom.
Član je UPIDIV-a od 1996. Do sada je realizirao preko 30 kazališnih plakata, imao je nekoliko samostalnih izložbi, a sudjelovao je na skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Osim plakata, uspješno se bavi i drugim vidovima grafičkog dizajna (publikacije, logotipi, kalendari…), a glavni je grafički dizajner publikacija Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. Dobitnik je više priznanja i nagrada.
(ZKVH)

Podijeli ovaj članak
Skip to content