Izložba o Bokeljskoj mornarici u Splitu

1 min čitanja

Na otvorenju će govoriti dr. sc. Danka Radić, ravnateljica HPMS, Andro Radulović, direktor PMCG, Kotor i Slavko Dabinović, koautor izložbe

Pomorski muzej Crne Gore predstavit će se izložbom „15 decenija Bokeljske mornarice na fotografijama“,  koja će biti otvorena u Pomorskom muzeju  Splita, 3. 10.,  u 19 sati. Izložba će biti dopunjena i prezentacijom filma Kolo Bokeljske mornarice, autora Dušana Vulekovića.

Suradnja između Pomorskog muzeja iz Splita i Pomorskog muzeja Crne Gore iz Kotora obnovljena je izložbom posvećenoj Viškoj bitci iz 1866. godine pod nazivom „Ljudi od željeza na brodovima od drva“ u organizaciji Pomorskog muzeja Crne Gore , Pomorskog muzeja Split i Arheološkog muzeja u Splitu,  koja je bila otvorena 2017. godine u palači Grgurina.

Autori Ilija Mlinarević i Slavko Dabinović ovim projektom predstavit će u Splitu samo dio bogate povijesti jednog od najstarijih udruženja pomoraca na svijetu, Bokeljske mornarice, čije višestoljetno postojanje svjedoči o bogatoj pomorskoj i kulturnoj prošlosti Kotora i Boke.

Na otvorenju će govoriti: dr. sc. Danka Radić, ravnateljica HPMS, Andro Radulović, direktor PMCG, Kotor i Slavko Dabinović, koautor izložbe.

(Radio Dux)

Podijeli ovaj članak
Skip to content