Izložba i predstavljanje za Dan žena

2 min čitanja
Karen Oremus Lidija Kovarik

8. ožujka u organizaciji Hrvatske matice iseljenika i Mreže hrvatskih žena (Croatian Women’s Network) u prostorima Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu, Trg Stjepana Radića 3, a povodom Međunarodnog dana žena održat će se dva događanja.

U izložbenom prostoru Matice postavit će se izložba Karen Oremus, rođene u Kanadi, koja je kao umjetnica i edukatorica radila u više od 16 zemalja svijeta. Oremus je trenutačno dekanica Visoke škole za vizualne i izvedbene umjetnosti na Sveučilištu Winthrop u Rock Hillu u Južnoj Karolini u Sjedinjenim Američkim Državama. Ona je svojim životom i djelovanjem usko vezana za Hrvatsku maticu iseljenika i njene projekte. Njezinu izložbu “Dekonstrukcija / Rekonstrukcija” HMI je postavila u više od 15 hrvatskih gradova. 2016. dobila je i nagradu Utjecajna hrvatska žena u kategoriji umjetnost i kultura Mreže hrvatskih žena.

Karen Oremus
Karen Oremus

Ovom prigodom izložit će u Hrvatskoj matici iseljenika od 8.3. do 31.3.2023. godine retrospektiva radova Karen Oremus.

8. ožujka u 14 sati, u dvorani Hrvatske matice iseljenika promovirat će se i knjiga Lidija Kovařík, životne i poslovne trenerice specijalizirane za holistički pristup vještinama vođenja, “U skladu sa sobom do željenih uspjeha”, dobitnice nagrade Utjecajna hrvatska žena u kategoriji kulture i umjetnosti za 2023.

Lidija Kovarik
Lidija Kovarik

Tekst: HMI

Slike: HMI / Mreža hrvatskih žena

Podijeli ovaj članak
Skip to content