Izložba hrvatskoga dizajna gostuje u Mariboru

2 min čitanja

Nakon gostovanja u Beogradu i Helsinkiju izložba suvremenog hrvatskog dizajna ‘In a Nutshell’ posjetit će Maribor, europsku prijestolnicu kulture 2012. godine, gdje će se predstaviti u sklopu projekta Cultural Embassies / Kulturne ambasade

 

Zadnje ovogodišnje međunarodno gostovanje izložbe ‘In a Nutshell’ održava se u Mariboru, u galeriji Vetrinjski dvori, u utorak, 6. studenoga, u 19 sati. Izložba ostaje otvorena do 30. studenoga.
Nakon gostovanja u Beogradu i Helsinkiju izložba suvremenog hrvatskog dizajna ‘In a Nutshell‘ posjetit će Maribor, europsku prijestolnicu kulture 2012. godine, gdje će se predstaviti u sklopu projekta Cultural Embassies / Kulturne ambasade. Zbog prostorne ograničenosti izložba će se predstaviti u nešto manjem obimu.
Projekt ‘In a Nutshell’ zajednički su pokrenuli HDD – Hrvatsko dizajnersko društvo i Ministarstvo kulture RH s ciljem predstavljanja domaćeg suvremenog dizajna internacionalnoj publici. Izložba je koncipirana s idejom da pruži relativno širok, kritički relevantan pregled najzanimljivijih pojava na hrvatskoj dizajnerskoj sceni, ali i tako da svojim fleksibilnim i praktičnim formatom bude prilagođena uvjetima putovanja i postavljanja u različitim izlagačkim prostorima u Europi i svijetu.
Contemporary Croatian Design – In a Nutshell je cjelovit izložbeni proizvod koji u sebi objedinjuje konciznost i široku vizuru na domaću suvremenu dizajnersku produkciju. Slično tome, i njen specifično dizajnirani postav objedinjuje funkcije transporta i prezentacije, dok je dizajn kataloga prilagođen mogućnostima variranja opsega same izložbe u institucijama u kojima gostuje. (Culturenet.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content