Izložba Hrvatskog povijesnog muzeja – ‘Sedamdeset prva’

1 min čitanja

 

Hrvatski povijesni muzej kao ključna nacionalna baštinska ustanova, izložbu o prijelomnoj 1971. godini uključila je u svoju kontinuiranu stručnu i izložbenu djelatnost u obradi značajnih tema iz hrvatske povijesti ne predviđajući okolnosti u kojima se Muzej zatekao nakon posljedica potresa, zbog kojih do daljnjeg nije u mogućnosti djelovati u vlastitom prostoru

 

Izložba Hrvatskog povijesnog muzeja https://www.hismus.hr/ u povodu 50. obljetnice Hrvatskog proljeća – ‘Sedamdeset prva’ – bit će predstavljena javnosti od 12. siječnja do 13. ožujka 2022. u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu.

Hrvatski povijesni muzej kao ključna nacionalna baštinska ustanova, izložbu o prijelomnoj 1971. godini uključila je u svoju kontinuiranu stručnu i izložbenu djelatnost u obradi značajnih tema iz hrvatske povijesti ne predviđajući okolnosti u kojima se Muzej zatekao nakon posljedica potresa, zbog kojih do daljnjeg nije u mogućnosti djelovati u vlastitom prostoru.

Godina 1971. jedna je od prijelomnih godina u kojoj je simbolički sažeto iznimno dinamično razdoblje hrvatske suvremene povijesti, danas opće poznato pod nazivom Hrvatsko proljeće.

Idejna koncepcija: Ana Filep.Autori: Mislav Barić, Petra Braun, Ana Filep, Andreja Smetko.Likovni postav i vizualni identitet: Ana Filep, Maja Karić. (culturenet.hr)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content