Izložba Franulićevih darovanih slika u Matici

1 min čitanja

Slikar, kipar, arhitekt i dizajner Jorge Franulić rođen je 1932. u Antofagasti – Čile, potomak čuvene obitelji intelektualaca iz Nerežišća s otoka Brača, a od 1960. živi i djeluje u Sao Paulu – Brazil. Tridesetak Franulićevih darovanih djela čuvaju se u fundusu Matice

Od utorka, 25. listopada, na autorov rođendan, na drugom katu zgrade HMI, mogu se razgledati apstraktne slike, ulja na platnu, njih 17, hrvatskog iseljeničkog slikara Jorgea Franulića Tarbuškovića.

Slike su nastale 1988./89. u prigodi izlaganja u Hrvatskoj (Zagreb, Bjelovar), nakon čega je Franulić Matici darovao tridesetak djela koja se čuvaju u njezinom fundusu.

Slikar, kipar, arhitekt i dizajner Jorge Franulić rođen je 1932. u Antofagasti – Čile, potomak čuvene obitelji intelektualaca iz Nerežišća na otoku Brača, koji od 1960. živi i djeluje u Sao Paulu – Brazil.

„El señor Franulić no es sólo un pintor. El es también escultor, arquitecto, urbanista. Además: Ecologista…Defensor de la salud y la belleza de la Madre Naturaleza. En breve ¡El señor Franulić es artista!“ i kako ga opisuju kritičari: „Gospodin Franulić nije samo slikar. On je također kipar, arhitekt, urbanist, ekolog…branitelj zdravlja i ljepote Majke Prirode. Ukratko, g. Franulić je umjetnik!“

Tekst: Ljerka Galic

Podijeli ovaj članak
Skip to content