Izložba fra Perice Vidića u Tuzli

2 min čitanja

Izložbu u Galeriji Kristian Kreković u Franjevačkom samostanu Tuzla će otvoriti veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio

HKD Napredak – Glavna podružnica Tuzla i Franjevački samostan Tuzla pozivaju na svečano otvorenje izložbe fra Perice Vidića u Galeriji Kristian Kreković u Franjevačkom samostanu Tuzla u utorak, 25. listopada u 19 sati. Izložbu će otvoriti veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio.

Fra Petar Perica Vidić rođen je 7. kolovoza 1938. u Sarajevu. Osnovnu školu završio u rodnom gradu, klasičnu gimnaziju u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom, a studij filozofije i teologije na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Godine 1962. radi u atelieru akademskog slikara Gabrijela Jurkića, a 1965. i 1966. radi u onom akademskog slikara prof. Stane Kregara u Ljubljani. U ljeto 1966. odlazi u Beč i pohađa Akademiju likovnih umjetnosti. Student je grafičkog odsjeka u klasi prof. Maxa Melchera. Od 1970. predavao je likovnu umjetnost, a kasnije i povijest umjetnosti na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom.

U svojoj franjevačkoj zajednici Bosni Srebrenoj vršio je mnoge dužnosti, najviše kao odgojitelj mladih franjevaca. Od 2000. godine je predsjednik Matice hrvatske u Sarajevu. Od 1995. član je Akademije nauka i umjetnosti BiH. Izlagao je više puta na zajedničkim izložbama. Dosad je imao oko 100 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu.
(hkdnapredak.com)

Podijeli ovaj članak
Skip to content