Izložba Faust Vrančić – Machinaenovae u Šibeniku

1 min čitanja

Izložbu su, u sklopu obilježavanja 400. obljetnice smrti toga znamenita hrvatskoga polihistora, leksikografa i izumitelja, organizirali Tehnički muzej Nikola Tesla iz Zagreba i Gradska knjižnica “Juraj Šižgorić” Šibenik

Izložba “Faust Vrančić – Machinaenovae” na kojoj su predstavljene replike i makete nadahnute crtežima iz istoimene knjige izuma i projekata Šibenčanina Fausta Vrančića, otvorena je 13. lipnja u Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić” u Šibeniku.

Na izložbi su predstavljene replike i makete nadahnute crtežima iz istoimene knjige izuma i projekata Šibenčanina Fausta Vrančića. Otvorili su je autor izložbe Ivan Halić, ravnateljica Tehničkog muzeja Nikola Tesla MarkitaFranulić, ravnatelj Gradske knjižnice “Juraj Šižborić” VilijamLakić i Marijana Borić s Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Izložbu su, u sklopu obilježavanja 400. obljetnice smrti toga znamenita hrvatskoga polihistora, leksikografa i izumitelja, organizirali Tehnički muzej Nikola Tesla iz Zagreba i Gradska knjižnica “Juraj Šižgorić” Šibenik.
(Hina)

Podijeli ovaj članak
Skip to content