Izložba Dubravka Naumova

1 min čitanja

15. svibnja u podne u HMI

Predstavljanje ciklusa „Zbogom infinitiv“ Dubravka Naumova, slikara iz Kanade rođenoga u Skopju u organizaciji Hrvatske matice iseljenika.

O slikarevu opusu govorit će Antoaneta Štefančić, uz glazbenu pratnju Stanislava Kovačića na violončelu, te nazočnost predstavnika Veleposlanstva Republike Makedonije u Zagrebu.

Dubravko Naumov dubravko@rogers.com rođen je u Skopju, Republika Makedonija. Slikarstvo je diplomirao na Fakultetu likovnih umjetnosti u Skopju 1993., a 2006. je u Torontu diplomirao reklamni dizajn na Ontario College of Art &Design (OCAD University). Umjetnik je izlagao na mnogim samostalnim i skupnim izložbama diljem Europe, Kanade i Japana. Danas živi i radi u Torontu.
Izložba „Zbogom infinitiv“ akademskoga slikara Dubravka Naumova prvi je put ugledala svjetlo dana u salonu makedonske ambasade u Parizu, zatim u Bruxellesu i na najpoznatijim kulturnim manifestacijama u Makedoniji-Skopskom i Ohridskom ljetu.
Projekt obuhvaća slike izrađene na akvarelnom papiru u kombiniranoj tehnici-crtež, tuš, pastel i akrilik-s implementiranim detaljima u kolažu, kao i perforaciju same pozadine. Umjetnička djela predstavljaju produžetak opusa inspiriranog princezama.

O autoru koji po prvi put izlaže u domovini svoje majke doznajte više na http://www.bezpalabrown.com/artists/view/dnaumov
i http://www.croatia.ch/kako/110502.php

Podijeli ovaj članak
Skip to content