Izdavački pothvat Hrvatskoga glasa Berlin

3 min čitanja

Knjiga „Ono malo duše“ koju je uredio i izdao Hrvatski glas Berlin, sadrži izbor tekstova Emila Cipara, objavljenih na portalu u deset rubrika, u vremenu od 2008. do 2014. godine. Pedeset i devet izabranih tekstova, od više od 3oo objavljenih, svjedoči život, djetinjstvo, iseljeništvo i povratak u rodni kraj suosnivača, urednika i vrsnog kolumniste Hrvatskog glasa Berlin, pokojnog Emila Cipara

Uredništvo Hrvatskog glasa Berlin dalo je ovih dana u tisak knjigu Emila Cipara „Ono malo duše“ / “Ein Hauch von Seele“ – Priče o djetinjstvu, iseljeništvu, povratku. Promocija knjige bit će u Slavonskom Brodu, 11. prosinca u Gradskoj knjižnici s početkom u 18 sati.
Tom prigodom će i kolege novinari s brodskog portala SBplus u kojemu je Emil Cipar bio suradnik, novinar- kroničar i kolumnist, predstaviti knjigu sabranih Emilovih tekstova objavljenih na ovom portalu, ponajviše u rubrici „Hrvatska-was ist das“. Na promociji će biti predstavljena i izložba novinarskih fotografija Emila Cipara. Pjevat će ženski vokalni sastav Ad Astra.
Knjiga „Ono malo duše“ koju je uredio i izdao Hrvatski glas Berlin, sadrži izbor tekstova Emila Cipara, objavljenih na portalu u deset rubrika, u vremenu od 2008. do 2014. godine. Pedeset i devet izabranih tekstova, od više od 3oo objavljenih, svjedoči život, djetinjstvo, iseljeništvo i povratak u rodni kraj suosnivača, urednika i vrsnog kolumniste Hrvatskog glasa Berlin, pokojnog Emila Cipara.
Knjigu su uredili Sonja Breljak i Antonio Gavran, a u izboru tekstova su sudjelovale Sandra Marelja Muić i Marija Kukić. Sažetak na njemačkom jeziku je sačinila Mirela Bajlović Marasović, a autor naslovnice je akademski slikar Marko Kern. Izdavanje knjige kao i rad Hrvatskog glasa Berlin u 2015. godini sufinancirao je Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
Na promociju knjiga Emila Cipara „Ono malo duše“ i „Hrvatska-was ist das“, u izdanju Hrvatskog glasa Berlin i SB plusa, 11. prosinca u Slavonskom Brodu, pozivamo sve naše suradnike, čitatelje, rođake, prijatelje, poznanike i likove iz priča i pripovijesti Emila Cipara, iz Broda i šire. Hrvatski glas Berlin će u dogledno vrijeme upriličiti i berlinsku promociju.
(Hrvatski glas Berlin)

Podijeli ovaj članak
Skip to content