Izborna skupština Saveza Hrvata u Mađarskoj

3 min čitanja

Za predsjednika je izabran Joso Ostrogonac, za zamjenika Arnold Barić, a za članove Predsjedništva Eva Išpanović (Pešta), Edita Horvat Pauković (Gradišće) i Jozo Solga (Podravina), Marijana Balatinac El Amad (Baranja), Blaž Bódis (Pomurje) i Angela Šokac Marković (Bačka).. Za članove Nadzornog odbora izabrani su Martin Kubatov, Robert Ronta i Zorica Vuković 

 

Udruga Savez Hrvata u Mađarskoj u subotu, 21. svibnja u Kulturnom centru u Mišljenu održala je redovitu godišnju i izbornu skupštinu.   Prema pismeno predloženom dnevnom redu, skupština je, uz usmenu dopunu predsjednika Jose Ostrogonca, bez rasprave i pitanja nazočnih prihvatila Izvješće o radu u 2021. godini, Financijsko izvješće za 2021. godinu, Radni plan za 2022. godinu, Financijski plan za 2022. godinu i Izmjene Statuta SHM-a. Uslijedio je izbor predsjednika , članova Predsjedništva i članova Nadzornog Odbora Saveza Hrvata u Mađarskoj.

Predsjedanje je preuzeo Joso Šibalin koji je pročitao prijedlog imena za predsjednika, članova Predsjedništva iz svake regije te članove Nadzornog odbora. Ni jednog drugog prijedloga nije bilo. Uslijedilo je glasovanje. Nakon prebrojavanja glasova objavljeni su rezultati.

Za predsjednika je kao jedini kandidat izabran Joso Ostrogonac s 158 glasova, za zamjenika predsjednika kao jedini kandidat Arnold Barić sa 176 glasova, a za članove Predsjedništva kao jedini kandidati  Eva Išpanović (Pešta), Edita Horvat Pauković (Gradišće) i Jozo Solga (Podravina) sa 158, Marijana Balatinac El Amad (Baranja) sa 157, Blaž Bódis (Pomurje) sa 156 i Angela Šokac Marković (Bačka) sa 154 glasova. Uz valjane glasove bilo je i 49 nevažećih. Za članove Nadzornog odbora kao jedini kandidati izabrani su Martin Kubatov sa 156, Robert Ronta sa 155 i Zorica Vuković sa 151 glasom.

U ime novoizabranog vodstva predsjednik Joso Ostrogonac zahvalio se članovima odbora za prebrojavanje glasova, te na podršci članstva: ”Nije lako kada moramo pozvati sve članove, i poslati 350 pozivnica. Evo, vidjeli ste i po broju glasova koliko nas je bilo. Nikad nas još toliko nije bilo. Mislim da su svi skupštinari shvatili dan nam je budućnost u tome”.

Istoga dana na prostoru ispred Kulturnog centra održan je tradicionalni kulturni i gastronomski dan. Dodajmo kako je skupština je započela glazbenim programom Orkestra Vizin i pjevanjem Mire Živković.

 

Stipan Balatinac / Hrvatski glasnik / MCC

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content