Izaslanstvo Državnog ureda u posjetu BiH

2 min čitanja

Tijekom dvodnevnog posjeta BiH izaslanstvo, u pratnji veleposlanika RH u BiH Ivana Del Vechia, posjetilo je Vareš, Kiseljak, Kreševo, Sarajevo, Konjic i Ravno 

Tijekom dvodnevnog posjeta BiH, od 25. do 26. rujna, izaslanstvo Državnog ureda za Hrvate izvan RH, predvođeno predstojnicom Dariom Krstičević, u pratnji veleposlanika RH u BiH Ivana Del Vechia, posjetilo je Vareš, Kiseljak, Kreševo, Sarajevo, Konjic i Ravno.
U Varešu je održan sastanak s načelnikom općine Avdijom Kovačevićem i predsjedavajućim Općinskog vijeća Zdravkom Maroševićem. Tijekom posjeta Kiseljaku, hrvatsko izaslanstvo se sastalo s načelnikom općine Kiseljak, Mladenom Mišurićem Ramljakom i predsjedavajućim Općinskog vijeća, Bemisom Topalovićem, koji su zahvalili Vladi Republike Hrvatske na dosadašnjoj potpori projektima koji su od prioritetnog značaja za opstanak i ostanak Hrvata u ovom djelu Bosne i Hercegovini.
Tijekom sastanka s načelnikom općine Kreševo, Radojem Vidovićem, i predsjedavajućim Općinskog vijeća, Mirsadom Beganovićem, razgovaralo se o gospodarskoj situaciji na području općine, s posebnim naglaskom na realizaciji infrastrukturnih i drugih projekata, među kojima se ističu projekti koje financijski podupire Vlada Republike Hrvatske.
U Sarajevu je predstojnica Krstičević obišla novu zgradu Studentskog doma, čiju je izgradnju sufinancirala Vlada Republike Hrvatske, koji bi već u ovoj akademskoj godini trebao primiti prve studente. U tijeku je opremanje soba i pratećih prostorija.
Hrvatsko izaslanstvo je posjetilo i općinu Konjic gdje su, s načelnikom općine Emirom Bubalom i predsjedavajućim Općinskog vijeća, Ivanom Karlovićem, razgovarali o obnovi infrastrukture (saniranje puta i elektrifikacija) u mjestima Hasani, Antunovići, Pandže i Rajići, čime bi se omogućio povratak izbjeglim i raseljenim Hrvatima iz ovih mjesta.

Više

Podijeli ovaj članak
Skip to content