Izašla knjiga Hrvatski glas iz Vojvodine

1 min čitanja

Knjiga sadrži tekstove vezane za društveno politički život Hrvata na prostoru Srbije. Autor je svoju knjigu podijelio tematski na trinaest poglavlja, na 376 stranica sa sto tekstova

Zlatko Ifković, predsjednik Hrvatske nezavisne liste i osnivač i glavni i odgovorni urednik mjesečnika „Hrvatske novine“, objavio je knjigu pod naslovom „Hrvatski glas iz Vojvodine“. Knjiga sadrži tekstove vezane za društveno politički život Hrvata na prostoru Srbije. Autor je svoju knjigu podijelio tematski na trinaest poglavlja, na 376 stranica sa sto tekstova. Naslovnu stranicu, po riječima autora, krase tri subotičke znamenitosti, Gradska kuća, Katedrala i u narodu poznata „Stara Crkva“ ili Franjevački samostan.
Knjiga je izašla iz tiska u siječnju 2016., a sadrži tekstovi koje je autor objavljivao tijekom šest godina i tematski ih podijelio u trinaest poglavlja. Prvo poglavlje govori o najznačajnijoj hrvatskoj političkoj organizaciji u Vojvodini i Republici Srbiji – Demokratskom savezu Hrvata Vojvodine od nastanka do danas kroz dvanaest članaka. Sedmo poglavlje ima jedanaest članaka u kojima govori o djelovanju hrvatskih udruga, duhovnom i kulturnom stvaralaštvu Hrvata u Republici Srbiji.
Knjiga završava poglavljem trinaest: intervjua s trinaest danas najznačajnijih Hrvata u Srbiji koji svojim glasom pokušavaju održati hrvatski identitet i ohrabriti hrvatsku zajednicu.
(www.gradsubotica.co.rs) i (www.hnl.org.rs)

Podijeli ovaj članak
Skip to content