Izabran novi predsjednik i 4 potpredsjednika 3. saziva Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Republike Hrvatske

3 min čitanja

Predsjednik trećeg saziva Savjeta Vlade je Ivan Gugan, predstavnik hrvatske nacionalne manjine iz Mađarske, dok su potpredsjednici Milijana Glamuzina, predstavnica za BiH, Jasna Vojnić predstavnica za hrvatsku nacionalnu manjinu, Goran Strniša za europsko te Zvonimir Aničić za prekooceansko iseljeništvo

 

Na konstituirajućoj sjednici trećeg44 saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske,  7. srpnja 2022. godine, izabrano je novo vodstvo. Predsjednik trećeg saziva Savjeta Vlade je Ivan Gugan, predstavnik hrvatske nacionalne manjine iz Mađarske, dok su potpredsjednici ovog savjetodavnog tijela Vlade: Milijana Glamuzina predstavnica za Bosnu i Hercegovinu, Jasna Vojnić predstavnica za hrvatsku nacionalnu manjinu, Goran Strniša predstavnik za europsko iseljeništvo te Zvonimir Aničić predstavnik za prekooceansko iseljeništvo.

Nakon završenog izbornog postupka, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas uputio je čestitke i riječi podrške novoizabranima.

Novi predsjednik Savjeta Ivan Gugan zahvalio je svim članicama i članovima na podršci, kao i na zajedništvu i entuzijazmu te naglasio: „Vjerujem da će put kojim smo krenuli još u prvom sazivu  Savjeta Vlade, a koji je nastavljen i u drugom sazivu, biti smjernica za nove ideje, te da ćemo svojim radom i zalaganjem pomoći Vladi Republike Hrvatske u provedbi politike, mjera i aktivnosti usmjerenih prema Hrvatima izvan domovine,  a na taj način ujedno i raditi na dobrobit svih Hrvata ma gdje živjeli.“ te dodao kako će nastaviti jačati svijest o nedjeljivosti globalne hrvatske obitelji kao i povjerenja u nju.

Ističemo, na konstituirajućoj sjednici sudjelovao je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, koji je dao bezrezervnu podršku Hrvatima izvan Republike Hrvatske te ih pozvao da svojim  inicijativama i pozitivnim iskustvima iz zemalja u kojima žive doprinesu radu Vlade.

Danas, s početkom u 9.00 sati, održat će se plenarna sjednica na kojoj će sudjelovati predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Tekst i foto: https://hrvatiizvanrh.gov.hr/

Lead Predsjednik trećeg saziva Savjeta Vlade je Ivan Gugan, predstavnik hrvatske nacionalne manjine iz Mađarske, dok su potpredsjednici Milijana Glamuzina, predstavnica za BiH, Jasna Vojnić predstavnica za hrvatsku nacionalnu manjinu, Goran Strniša za europsko  te Zvonimir Aničić za prekooceansko iseljeništvo

Podijeli ovaj članak
Skip to content