Ivanje u Pfäffikonu

1 min čitanja

Nakon misnog slavlja proslava je nastavljena u župnoj dvorani nastupom učenika HDŠPfäffikon i Einsiedeln pod vodstvom učiteljica Maje Crnjac i Aleksandre Šeremet

Blagdan sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika misijske zajednice Pfäffikon, obilježen je 25. lipnja okupljanjem vjernika Hrvatske katoličke misije Zug.

Proslava je započela procesijom oko župne crkve Sv. Meinrada u Pfäffikonu i svečanom misom koju je predvodio fra Slavko Antunović uz pratnju s. Zdenke Ćavar na orguljama.

Nakon misnog slavlja proslava je nastavljena u župnoj dvorani nastupom učenika HDŠPfäffikon i Einsiedeln pod vodstvom učiteljica Maje Crnjac i Aleksandre Šeremet.

Na kraju programa učenici su se toplim riječima i mnoštvom darova oprostili od svoje učiteljice Maje Crnjac, koja se, po završetku ove školske godine, nakon četverogodišnjeg mandata u Švicarskoj, vraća u Hrvatsku.

Proslava je nastavljena uz razgovor i druženje, pjesmu uz zvuke tamburica te bogatu ponudu hrane, pića i kolača, koje su priredili vrijedni i neumorni članovi Misijskih Vijeća Pfäffikon i Einsiedeln te njihovi mnogobrojni pomagači.

Slijedeće okupljanje vjernika HKMZug bit će 2. rujna  kad će se održati 20. po redu hodočašće Gospi Velikog krsnog zavjeta u Einsiedeln, te 23. rujna u Waldmannhalle u Baaru u okviru 10. Hrvatske večeri.

Fotogalerija

Podijeli ovaj članak
Skip to content