Istaknuti Hrvati iz Bosne i Hercegovine u iseljeništvu

1 min čitanja

Dana 29. ožujka, u sklopu projekta „Zajedno srce, jedna duša, jedna Hrvatska“ humanitarna udruga „Fra Mladen Hrkać“ organizira okrugli stol nazvan „Istaknuti Hrvati iz Bosne i Hercegovine u iseljeništvu“. Okrugli će se stol održati na adresi Kvaternikov trg 9, u Zagrebu (velika dvorana), s početkom u 20 sati.

Humanitarna udruga “Fra Mladen Hrkać” s većim brojem partnera, u okviru sufinanciranja Europskog socijalnog fonda provodi projekt “zaJEDNO srce, jedna duša, jedna Hrvatska – ZA-JEDNO.HR”. Glavni cilj projekta je razvoj modela međusektorske suradnje radi izgradnje globalne mreže Hrvata i promicanja ideje “Iseljeništvo kao pokretač razvoja u Republici Hrvatskoj”.

Panelisti su ovog okruglog stola dr. sc. Mario Jareb i dr. sc. Ivan Lučić s Hrvatskog instituta za povijest i dr. sc. Hrvoje Mandić iz Središnjeg ureda za arhivsku građu Sveučilišta u Zagrebu.

Na okruglom stolu panelisti će sa stručnog aspekta predstaviti temu utjecaja i značaja bosansko-hercegovačkih Hrvata u iseljeništvu, dok će u drugom dijelu sudionici imati priliku sudjelovati u raspravi.

Tekst: humanitarna udruga „Fra Mladen Hrkać“ / HMI

Foto: humanitarna udruga „Fra Mladen Hrkać“

Podijeli ovaj članak
Skip to content