Izložba u Pečuhu

1 min čitanja

Na izložbi ‘Hrvatska naiva, bogatstvo običaja – Hlebinska škola’ u Pecsi galeriji bit će predstavljen izbor radova iz Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama, obogaćen radovima iz privatnih zbirki

Izložba ‘Hrvatska naiva, bogatstvo običaja – Hlebinska škola’ bit će otvorena od 13. svibnja do 12. lipnja, u Pecsi galeriji u Pečuhu.
Naivna umjetnost kao važan dio kulturnog identiteta i baštine Koprivničko-križevačke županije i Republike Hrvatske, nezaobilazna je prilikom predstavljanja hrvatske kulture i umjetnosti u Svijetu.
Izložbom u povodu 25 godina hrvatske neovisnosti, u galeriji Pecsi u Pečuhu, u suradnji Generalnog konzulata Republike Hrvatske, Koprivničko-križevačke županije, Muzeja grada Koprivnice i Zsolnayeve kulturne baštine neprofitnog d.o.o-a. Bit će predstavljen izbor radova iz Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama, obogaćen radovima iz privatnih zbirki što ovu Izložbu čini iznimno reprezentativnom i vrijednom.
Izložbu će otvoriti župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i državni tajnik za kulturu u Ministarstvu ljudskih resursa Mađarske dr. Péter Hoppál. U kulturnom dijelu programa nastupit će ženski vokalni sastav ‘Korijeni’ iz Martinaca.
(Culturenet.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content