Iločani izlažu u rodnome gradu

1 min čitanja

Izložba bračnoga umjetničkoga para Karačić iz Njemačke otvorena je u sklopu projekta Zavičajni umjetnici, a moći će se razgledati do kraja kolovoza

Iločani Ankica i Ante Karačić koji od 1991 godine žive u Njemačkoj, točnije u Iserlohn NRW-u pokraj Dortmunda, izložili svoje radove u Muzeju grada Iloka.
Ankica Karačić -„JA!!! Ankica Perge Karačić svoja ulja na platnu, akril na platnu i kombiniranu tehniku, a Ante Karačić-„Čeznem da te zeznem svoje drvene objekte i metalne skulpture. Na otvaranju izložbe, 12. srpnja, bilo je stotinjak ljudi iz Iloka i okolice a moći će se razgledati do kraja kolovoza.
U galeriji umjetnina Muzeja grada Iloka izložba je otvorena u sklopu projekta Zavičajni umjetnici. Umjetnica se ovaj put predstavila retrospektivnim izborom radova, a 2009. godine sudjelovala je na međunarodnoj izložbi u Muzeju grada Iloka. U Iloku je prvi put izlagala 1990. godine, a nekoliko radova poklonila je Muzeju grada Iloka i Gradu Iloku. Suprug, Ante Karačić, ovom se izložbom prvi put predstavlja u Iloku.

Podijeli ovaj članak
Skip to content