Hvar i Brač idealna mediteranska odredišta

2 min čitanja

U reportaži švedskog časopisq ‘Nya Allt nazvanoj ‘Na krstarenju u Hrvatskoj’ autorice Elisabet Axås i Lottie Molund opisuju krstarenje na ‘MS Afrodita’ od Splita, preko Brača do Hvara

Švedski časopis ‘Nya Allt Resor’, koji mjesečno čita više od 800.000 Šveđana, u svojem je travanjskom broju veliku pozornost posvetio hrvatskim otocima Hvaru i Braču, koji su se našli među 17 najpopularnijih otoka Mediterana, priopćeno je iz HTZ-a.
U reportaži na osam stranica nazvanoj ‘Na krstarenju u Hrvatskoj’ autorice Elisabet Axås i Lottie Molund opisuju krstarenje na ‘MS Afrodita’ od Splita, preko Brača do Hvara, koje ističu kao najbolji način upoznavanja obaju otoka i uživanja u kristalno čistom moru, najčišćem na cijelom Mediteranu. Kao posebne atrakcije hrvatskih otoka navode rt Zlatni rat na Braču i lokalnu vinariju u Bolu u kojoj se može degustirati plavac mali. Švedski mjesečnik ističe Hvar kao otok poznat po svojim buticima i restoranima, ali i kao mjesto koje posjećuju turisti iz cijele Europe, jedriličari te mnoge svjetski poznate ličnosti, koje ovdje mogu pronaći potrebnu osamu i anonimnost.
U travanjskom izdanju časopisa ‘Nya Allt om Resor’ uz hrvatske otoke kao ‘vrući’ otoci Mediterana ističu se španjolska Ibiza, Menorca i Mallorca, talijanska Sardinija, Elba, Lampedusa, Ponza i Sicilija, francuska Korzika, Malta, Cipar te grčki otoci Kreta, Santorini, Kos i Rhodos. Časopis je proveo i poseban test usporedbe sunčanih sati pojedinih otoka i cijenu paket putovanja za ta odredišta, ustvrdivši kako je najekonomičniji posjet mediteranskim otocima u svibnju, a najskuplji u rujnu.
(HRT)

Podijeli ovaj članak
Skip to content