Humanitarna pomoć iz Njemačke za Podbablje

1 min čitanja

U Podbablju su konvoj dočekali mjesni župnik fra Nedjeljko Ćarapić, dr. Mate Kasalo kojemu su za njegovu zdravstvenu stanicu u Šestanovcu pristigli i vrijedni medicinski uređaji te Josip Šerić, vijećnik Općinskog vijeća

U župnu kuću kod crkve svetoga Ante u Drumu u općini Imotske krajine – Podbablje, pristigla su tri velika kamiona s pedeset tona humanitarne pomoći. Pomoć je pristigla iz njemačkog grada Regensburga (Bavarska) zahvaljujući odanom prijatelju Imotske krajine Željku Krajnoviću, koji radi u toj pokrajini, pomoć je prikupljena uz pomoć tamošnjeg Caritasa.
U Podbablju su konvoj dočekali mjesni župnik fra Nedjeljko Ćarapić, dr. Mate Kasalo kojemu su za njegovu zdravstvenu stanicu u Šestanovcu pristigli i vrijedni medicinski uređaji te Josip Šerić, vijećnik Općinskog vijeća.
“Udjela u ovoj velikoj pomoći imaju i neki članovi najveće njemačke političke stranke CDU, ali i svi dobri ljudi Regensburga i okolice. Imamo dogovore da se taj grad i Općina Podbablje pobratime. Time bi učvrstili naše prijateljstvo”, reče nam Josip Šerić.
Treba istaknuti i veliki odaziv mještana mnogih zaseoka u općini Podbablje, koji su došli na iskrcaj pedeset tona humanitarne pomoći iz Njemačke. Složno su za samo par sati kompletnu pošiljku iz kamiona spremili u prostore župne kuće.
(Radio Imotski)

Podijeli ovaj članak
Skip to content