Hrvatsko-švicarska glazbena večer u Zagrebu

2 min čitanja

Inicijativa za održavanje ovog koncerta potekla je za boravka u Švicarskoj ravnateljice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i razgovarala sa sopranisticom hrvatskog korijena Nikolinom Pinko Behrends

U Hrvatskom glazbenom zavodu održao se u organizaciji Caritasa Zagrebačke nadbiskupije 26. lipnja koncert kojim je nastavljena uspješna četverogodišnja suradnja Belper Chora iz Švicarske i Camerate Zagreb. Iza sebe imaju više od 20 zajedničkih nastupa u Švicarskoj i Hrvatskoj, izdali su i dva CD-a, a ovo im je bio prvi zajednički nastup u Zagrebu.

Inicijativa za održavanje ovog koncerta krenula je prije nešto više od mjesec dana kad je ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar boravila u Švicarskoj i razgovarala sa sopranisticom hrvatskog korijena s adresom u Švicarskoj, Nikolinom Pinko Behrends. Sav prihod koncerta namijenjen je korisnicima Caritasove Kuće ljubavi, novorođenčadi bez roditeljske skrbi te maloljetnim majkama i trudnicama. Koncert je počeo nakon što je večer pozdravom otvorila s. Jelena, i iznijela najvažnije podatke o Kući ljubavi koja se od 1969. godine skrbi za maloljetne majke i djecu do njihove treće godine života.

Umjetničko vodstvo prof. Mathiasa Behrendsa i ovaj put je ispunilo sva očekivanja. Uz romantičnu priču Sofije i Richarda, posjetiteljima su ponuđene prekrasne klasične i popularne skladbe iz filmskih obrada. Koncert su svojim solističkim nastupima obogatile posebna gošća Nina Kraljić i sopranistica Nikolina Pinko Behrends.

Na kraju koncerta, zahvalna publika tražila je više, što su im akteri i poklonili. S. Jelena zahvalila je po završetku posjetiteljima i gostima iz Švicarske, te uručila u znak zahvalnosti solistima i dirigentu bukete cvijeća.

Svoju mini- turneju Belper Chor nastavio je nastupom u Varaždinu 27. lipnja. Tekst i fotogalerija

Podijeli ovaj članak
Skip to content