Hrvatsko hodočašće u Washington

1 min čitanja

U bazilici Nacionalnoga svetišta Bezgrešnoga začeća BDM u Washingtonu, hrvatski katolici su proslavili 48. obljetnicu blagoslova dviju ulaznih kapela u kriptu svetišta koje su 1970. darovali američki Hrvati

U bazilici Nacionalnoga svetišta Bezgrešnoga začeća BDM u Washingtonu, hrvatski katolici su 9. rujna proslavili 48. obljetnicu blagoslova dviju ulaznih kapela u kriptu svetišta koje su 1970. darovali američki Hrvati. Jedna je kapelica posvećena Majci Božjoj Bistričkoj, a druga Mariji, Kraljici mira. Euharistiju je predvodio ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu Tomislav Markić, a domaćin fra Mavro Dolčić, hrvatski franjevac trećoredac i voditelj Hrvatske katoličke misije sv. Blaža u Washingtonu, organizirao je to sada već tradicionalno godišnje hrvatsko hodočašće.

Ravnatelj Markić je u homiliji govorio o značenju hrvatskog i katoličkog identiteta naših iseljenika koji je u novim sredinama obogaćen mnogim sastavnicama, dok je  voditelj Misije Dolčić zahvalio je svima na sudjelovanju, a posebno je pozdravio i bogoslova dominikanca hrvatskih korijena Paula Maricha koji je asistirao na slavlju.

Poslije mise sudionici su se s pjesmom i molitvom uputili pred kapelicu Majke Božje Bistričke gdje je liturgija završena.

(IKA)

Podijeli ovaj članak
Skip to content