Hrvatski umjetnici izlažu u Poljskoj

2 min čitanja

Na izložbi “Sedam o stvarnosti” u poljskom gradu Czestochowi, uz radove Elvisa Bertona, zastupljeni su i oni Mije Orsag, Mirjane Vodopije, Marine Fernežir, umjetničkog tandema Žižić/Kožul, Vojina Hraste i Tee Hatadi

Pazinski likovni umjetnik Elvis Berton jedan je od sedam odabranih hrvatskih autora koji će izlagati na izložbi “Sedam o stvarnosti” u poljskom gradu Czestochowi.
Izložba hrvatskih umjetnika u Poljskoj rezultat je sporazuma o suradnji kojeg je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb 2012. godine sklopilo s Društvom umjetnika iz Czestochowe.
Sporazumom je definirana razmjena izložbi poljskih i hrvatskih umjetnika pa su tako u rujnu prošle godine u Galeriji Prsten u Zagrebu izlagali poljski umjetnici, a povratna izložba sedam hrvatskih umjetnika u Galeriji Konduktorownia u Czestochowi održat će se od 9. do 22. svibnja 2014. Berton će poljskoj publici predstaviti tri slike u tehnici akrila na platnu iz ciklusa “Biljke”, “Limuni” i “Baladuri”.
Uz radove Elvisa Bertona, na izložbi su zastupljeni i radovi Mie Orsag, Mirjane Vodopije, Marine Fernežir, umjetničkog tandema Žižić/Kožul, Vojin Hraste, Tee Hatadi.
Elvis Berton rođen je 1970. u Pazinu. Od 2000. godine izlagao je na dvadesetak samostalnih i više od šezdeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu (Austrija, SAD, Velika Britanija, Nizozemska, Poljska, Slovenija, Francuska…). Dobitnik je više nagrada i priznanja. Član je HDLU-a Zagreb i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Živi i stvara u Pazinu.
(Glas Istre)

Podijeli ovaj članak
Skip to content