Hrvatski turizam u St. Gallenu

2 min čitanja

Nakon turističkog sajma u Bernu i vodećeg švicarskog FESPO-a u Zürichu, na kojem je Hrvatska lani bila zemlja partner, djelić je hrvatske turističke ponude predstavljen i na FERIENMESSE u St. Galenu od 12. do 14. veljače

Nakon turističkog sajma u Bernu i vodećeg švicarskog FESPO-a u Zürichu, na kojem je Hrvatska lani bila zemlja partner, djelić je hrvatske turističke ponude predstavljen i na FERIENMESSE u St. Galenu od 12. do 14. veljače 2016. Najveći je to sajam odmora i putovanja u istočnoj Švicarskoj, koji svake godine posjeti oko 35 tisuća znatiželjnih Švicaraca i posjetitelja iz susjednih austrijskih i njemačkih gradova. Hrvatske turističke adute predstavili su švicarski turoperator Croaticum iz Züricha i Turistička zajednica otoka Raba s hotelskom tvrtkom Imperijal d.d. Tradicionalno gostuju u St. Gallenu, gradu poznatom po raskošnoj baroknoj katedrali i samostanu s jednom od najbolje očuvanih europskih knjižnica.
Croaticum iz Züricha iz godine u godinu dovodi u Hrvatsku sve veći broj švicarskih turista. Ove godine izdali su tiskani katalog o hrvatskoj ponudi, koji promoviraju na svim turističkim sajmovima u Švicarskoj. Švicarcima su i dalje najzanimljivija dalmatinska odredišta, posebice Zadar, Šibenik i Split, za koje nude organizirane pakete s direktnim letovima Zürich – Split.
Turistički sajam, koji je obišao i hrvatski veleposlanik u Švicarskoj Aleksandar Heina, okupio je ove godine oko 500 izlagača a gostujuća zemlja bio je Cipar, najveći otok istočnog Sredozemlja.
(www.hrvati.ch)

Podijeli ovaj članak
Skip to content