Hrvatski susreti u Rimu 2017.

3 min čitanja

Susrete, koji uključuju promociju knjige, izložbe, kreativnu dječju radionicu i igraonicu, sajam, filmsku projekciju i sportsko nadmetanje, organizira udruga Mosaico Italo Croato Roma

Susrete, koji uključuju promociju knjige, izložbe, kreativnu dječju radionicu i igraonicu, sajam, filmsku projekciju i sportsko nadmetanje, organizira udruga Mosaico Italo Croato Roma, a održavaju se od 18. ožujka do 19. travnja u Rimu.

Događanja, od njih devet, počela su 18. ožujka predstavljanjem knjige “Una ragazza con la valigia”/Djevojka s kovčegom Sande Pandže u Biblioteci Nelson Mandela, uz predstavljače: doc. Vlatku Gott, pjesnikinju Sarah Zuhru Lukanic i Anu Došlić koja je čitala ulomke.

Slijedi otvaranje izložbe fotografija hrvatske matice iseljenika, 31. ožujka u 19.00 sati, u Galeriji Domus Romana, MOLIŠKI HRVATI–NASLIJEĐE KOJE NESTAJE. Autori su Sanja Bachrach Krištofić, Mario Krištofić i Darko Glavan, a organizatorica Nives Antoljak Kostadinov u suradnji s Danielom Quici i Antonellom D’Antuono. Poeziju Maria Giorgette i Nicole Gliosca priredili su Giovanni Romagnoli i Sarah Zuhra Lukanic, a glazbeni okvir daje Matteo Vetta.

Travanjska događanja počinju 1. travnja, od 9.30 do 14.30 sati, u Veleposlanstvu RH, Sala Polifunzionale dell’Ambasciata, Via Luigi Bodio 74/76. Održat će se Pisanica, uskršnja jaja i prirodne boje, pletenje palmica – kreativna radionica za djecu. Također, izložba fotografija s natječaja „BOG HRVATSKA!“ autorice Ivane Miline, predsjednice udruge Mosaico Italo Croato Roma u suradnji s Hrvatskom nastavom Rim.

Istoga dana, 1. travnja, od 10 do 19.00 sati, pod arkadama Papinskog Hrvatskog zavoda sv. Jeronima i Hrvatskoj crkvi, održat će se turistički sajam Hrvatski biseri s autentičnim proizvodima zadarskoga područja.

U Galeriji Domus Romana, 5. travnja u 19.00 sati, održat će se projekcija hrvatskoga filma s talijanskim prijevodom. U isto vrijeme u Galeriji će 7. travnja biti otvorena izložba fotografija Borisa Kačana Hrvatski biseri, uz prisustvo autora.

U A. S. D Sporting Club Marconi , 8. travnja, od 10.00 do 13.00 sati, održat će se „Jedan, dva, tri, igramo se mi / Un, due, tre, gioca con me“.

Igraonicu organiziraju HN Molise i HN Rim. Škole koordinira autorica projekta Susreta Zrinka Bačić, a djecu su pripremile profesorice Tina Fabijančić i Morana Papucci. U Klubu istoga dana, od 16.00 do 20.00 sati, održat će se finale i fešta 4°TORNEO DELL’AMICIZIA/4. TURNIRA PRIJATELJSTVA.

U CENTRO RUSSO DI SCIENZA E DI CULTURA 19. travnja bit će predstavljen brand BLACK PEARL Sare Lončarić iz Rima. Priredbu vodi Sanda Pandža.
(dšš)

Podijeli ovaj članak
Skip to content