Hrvatski olimpijci odletjeli u Soči

2 min čitanja

Hrvatska će u Sočiju nastupiti u alpskom i nordijskom skijanju te snawboardu, a najbrojniji su alpinci sa čak osam predstavnika. Predvodi ih osvajač triju srebrnih olimpijskih medalja Ivica Kostelić koji će 7. veljače na ceremoniji svečanog otvaranja Igara nositi hrvatski barjak

Tri dana prije početka XXII. Zimskih olimpijskih igara iz zagrebačke Zračne luke posebnim letom u Soči otputovala glavnina Hrvatske olimpijske delegacije sa 26 članova među kojima je i svih 11 sportaša.
Hrvatska će u Sočiju nastupiti u alpskom i nordijskom skijanju te snawboardu, a najbrojniji su alpinci sa čak osam predstavnika. Predvodi ih osvajač triju srebrnih olimpijskih medalja Ivica Kostelić www.ivica.kostelic.hr koji će 7. veljače na ceremoniji svečanog otvaranja Igara nositi hrvatski barjak. Pored njega u Sočiju će od naših alpinaca nastupiti i Natko Zrnčić Dim, Dalibor Šamšal, Matej Vidović, Filip Zubčić i Sebastian Brigović te dvije djevojke Andrea Komšić i Sofija Novoselić.
Prvi put na zimskim olimpijskim igrama Hrvatska će imati natjecatelja u snowboardu, a to će biti Zagrepčanka Morena Mlakar. U natjecanju trkača skijaša nastupit će Edi Dadić i Vedrana Malec koja će nositi zastavu na svečanosti zatvaranja Igara.
Istim zrakoplovom s hrvatskim olimpijcima u Soči su otputovali i olimpijske delegacije Slovenije, Makedonije i Crne Gore, u našem izaslanstvu je, po broju olimpijskih medalja, najuspješnija alpska skijašica svih vremena Janica Kostelić koja u svojim vitrinama ima četiri zlatna i dva srebrna odličja.
U zrakoplov za Soči našlo se i mjesta za 31 predstavnika hrvatskih medija, od kojih pet je iz tiskovnih medija, pet radijskih te 21 iz televizijskih kuća. (http://www.politikaplus.com)

Hrvatska izdala prigodnu poštansku marku

Na poziv predsjednika Ruske Federacije, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović sa suprugom nazočit će svečanom otvaranju XXII. zimskih olimpijskih igara u Sočiju 7. veljače ove godine.
Uoči otvaranja, predsjednik Josipović prisustvovat će prijemu kojeg priređuje ruski predsjednik Vladimir Putin, a dan kasnije susresti se s hrvatskim sportašima koji sudjeluju na Olimpijskim igrama.
(Ured predsjednika)

Podijeli ovaj članak
Skip to content