Hrvatski kiritof u Velikom Borištofu

1 min čitanja

U Kugi su nastupili folklorni ansambli „Koprivnica“ iz Podravine i plesačko društvo „Điran“ s otoka Ugljana. Prijateljske veze s grupama Hajdenjaki su sklopili na svojim putovanjima u Hrvatsku

U Kugi u Velikom Borištofu su 23. listopada, po četvrti put, održali Hrvatski kiritof s Hajdenjacima iz Dolnje Pulje i gostima iz Hrvatske. Nastupili su folklorni ansambli „Koprivnica“ iz Podravine i plesačko društvo „Điran“ s otoka Ugljana. Prijateljske veze s grupama Hajdenjaki su sklopili na svojim putovanjima u Hrvatsku. Na kiritofu u Borištofu su se Hajdenjaki predstavili svojim dvjema naraštajnim grupama, a glavna grupa je, uz druge plesove, pokazala koreografiju „seoski kiritof“.

Jelka Perušić veseli se prijateljstvu s FA „Koprivnica“, budući spada među najbolje folklorne grupe u Hrvatskoj. Društvo „Điran“ s Ugljana utemeljili su prije nekoliko godina kao žensko društvo, a u međuvremenu su došla i dva muškarca. Otočani su na poziv Hajdenjaka u Velikom Borištofu imali svoje prvo gostovanje u Gradišću.
(Hrvatska redakcija ORF-a)

Fotogalerija 

  
Podijeli ovaj članak
Skip to content