Hrvatski kandidati za Vijeće stranaca

1 min čitanja

Devet kandidata našlo se na zajedničkoj izbornoj listi Hrvatske kuće (Kroatisches Haus) i dvoje Hrvata bilo je na listi “Katolici za München”

U Münchenu su se 22. siječnja održavali izbori za Vijeće stranaca ( Migrationbeirat) i po prvi put su se kandidirali i Hrvati. Devet kandidata našlo se na zajedničkoj izbornoj listi Hrvatske kuće (Kroatisches Haus) pod rednim brojem 22, i to: Branko Kiš, Ivana Pušić.

Viktorio Brnada, Antonia Barišić, Draženko Soldo, Jasenka Kiš, Ivan Nikolić, Ana Kelava, Željko Marić i Ruža Marzinković. Hrvatska kuća, krovno društvo svih hrvatskih udruga grada Münchena oformljeno je prije godinu dana, na samu 24. obljetnicu međunarodnog priznanja Hrvatske. Cilj Hrvatske kuće je realizacija prvog Hrvatskog kulturnog centra u Münchenu. Predsjednica joj je dr. Neda Caktaš, prvi dopredsjednik Božo Marić i drugi Franjo Barišić. Nadaju se kako će im Hrvati koji uđu u Vijeće stranaca pomoći u tome.

Uz kandidate Hrvatske kuće, dvoje Hrvata bilo je na listi “Katolici za München” pod rednim brojem 21 . Oni su Tiana Oršolić i Mate Ćurić.
(Fenix Magazin)

Podijeli ovaj članak
Skip to content