Hrvatski filmovi na festivalu u Los Angelesu

2 min čitanja

Jedanaest domaćih naslova prikazat će se na SEEfestu (Filmski festival jugoistočne Europe) u svibnju, a u natjecateljskoj sekciji dugometražnih dokumentarnih filmova nalaze se dva hrvatska naslova: Srbenka autora Nebojše Slijepčevića te film Susjedi redatelja, scenarista i producenta Tomislava Žaje. Oba filma na festivalu u Los Angeles također će imati svoju sjevernoameričku premijeru

Ukupno jedanaest domaćih naslova prikazat će se na SEEfestu (Filmski festival jugoistočne Europe) koji se ove godine u Los Angelesu održava od 1. do 8. svibnja.

 U službenoj sekciji dugometražnih igranih filmova prikazat će se omnibus Duboki rezovi kojeg su režirali Dubravka Turić (Trešnje), Filip Mojzeš (Smrt bijela kost) i Filip Peruzović (Predmeti koji tonu) – filmu će projekcija na SEEfestu ujedno biti i sjevernoamerička premijera.

U natjecateljskoj sekciji dugometražnih dokumentarnih filmova nalaze se dva hrvatska naslova: Srbenka autora Nebojše Slijepčevića te film Susjedi redatelja, scenarista i producenta Tomislava Žaje. Oba filma na festivalu u Los Angeles također će imati svoju sjevernoameričku premijeru.

Na 14. SEEFestu prikazuje se čak osam hrvatskih kratkometražnih filmova. Tako su u natjecateljskoj sekciji igrani filmovi Tina & Sendy redateljice Hani Domazet, Nitko nije savršen Barbare Vekarić, Posljednji bunar redatelja Filipa Filkovića i scenarista Velimira Grgića, dokumentarni film nastao u američko-hrvatskoj koprodukcija Hands of Ours redateljice Aide Vidan koja će na festivalu imati svjetsku premijeru te animirani filmovi Biciklisti Veljka Popovića, Kako se kalio čelik Igora Grubića, Balada o fruli i ogrlici Martina Babića te Flimflam Marka Belića.

SEEfest se održava od 2006. godine, a kroz svoje festivalsko izdanje kao i kroz projekcije koje organizira tijekom čitave godine promovira kulturnu raznolikost Jugoistočne Europe. (culturenet.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content