Hrvatski džin proglašen najboljim na svijetu

1 min čitanja

“Old Pilot’s Gin”, pilota Hrvoja Bušića i Tomislava Anadolca, osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom natjecanju u vinima i destilatima (IWSC) u Londonu

Hrvatski “Old Pilot’s Gin”, pilota Hrvoja Bušića i Tomislava Anadolca, osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom natjecanju u vinima i destilatima (IWSC) u Londonu. Suci ovogodišnjeg natjecanja “Old Pilot’s Gin” proglasili su najboljim na svijetu u kategoriji London Dry te Hrvoju Bušiću i Tomislavu Anadolcu dodijelili trofej London Dry kategorije za 2019., što je prva takva nagrada jednom brendu iz Hrvatske.

Bušić i Anadolac su piloti i stari prijatelji koje je strast prema letenju i kvalitetnim pićima inspirirala da otvore hrvatsku mikro destileriju “Duh u boci”. Destilerija nije velikih kapaciteta, stoga se cijeli proces može nazvati ručnim radom. “Old Pilot’s Gin” napravljen je isključivo od prirodnih, hrvatskih biljaka kao što su borovnica iz Like, naranča s Korčule, lavanda s Hvara, kadulja s Velebita i list masline  podno Biokova. Naime, jedini recept na svijetu za to piće je “nastao na nebu”.

IWSC postoji već 50 godina, a njegovi sudionici dolaze iz više od 90 zemalja svijeta. (Hina)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content