Hrvatski dokumentarci na festivalu u Kotoru

3 min čitanja

Peti međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma “Telekom UnderhillFest” bit će održan u Podgorici i Kotoru. Filmovi koji su ušli u selekciju ovog festivala bit će predstavljeni i kotorskoj publici u kinu „Boka”, a predstavljat će nas filmovi Zimsko čudo i Gangster te voli.

Peti međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma “Telekom UnderhillFest” bit će održan od 3. do 12. lipnja u Podgorici i Kotoru. Filmovi koji su ušli u selekciju ovog festivala bit će predstavljeni i kotorskoj publici u kinu „Boka”. Naše boje predstavljat će filmovi Zimsko čudo i Gangster te voli.

Program

3. lipanj u 20,00 sati – ODLIJEPITI
Švedska, režija Carl Javer, 2014. 89′ Neispričana priča o grupi djece iz srednje klase koji su se 1900. godine pobunili protiv svog vremena i osnovali alternativnu zajednicu u južnoj Švicarskoj.

4. lipanj u 20,00 sati – ZIMSKO ČUDO
Danska, Hrvatska, Brazil, režija Željka Sukova, 2012. 60′ Muškarac putuje u nepoznati grad u potrazi za ženom. Redateljica Željka Suková rođena je u Rijeci 1977. godine. Studirala je grafički dizajn na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Pragu. ‘Marijine’ su njezin prvi dugometražni film.

5. lipnja u 20,00 sati – NE OSTAVLJAJ ME
Holandija / Belgija, režija Niels van Koevorden, Sabine Lubbe Bakker, 2013. 106′ Tragikomična oda neuspjehu. U jednom selu na rubu Belgije Bob i Marsel dijele samoću, smisao za humor i želju za alkoholom

6. lipnja u 20,00 sati – GANGSTER TE VOLI
Hrvatska, režija Nebojša Slijepčević, 2013. 75′ Nediljko Babić, poznat i kao Gangster, posvetio je život pomaganju mladićima i djevojkama iz svog brdskog predjela da pronađu srodnu dušu. Nebojša Slijepčević (1973) stekao je diplomu filmskog redatelja na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Režirao je brojne televizijske dokumentarce – primjerice, nagrađenu epizodu serijala „City Folk“, u produkciji EBU-a (European Broadcast Union). Jedan je od autora dokumentarnog serijala „Direkt“. Kao kreativni producent surađivao je na serijalu „Romi u Evropi“, koprodukciji desetak evropskih zemalja. Autor je i crtanog filma „Pas/zec“, te kratkog igranog filma „Šamar“ koji je dio omnibusa „Zagrebačke priče“.

7. lipnja u 20,00 sati – SLATKICA I BOKSER
SAD, režija Zachary Heinzerling, 2013. 82′ Neobičan prikaz četrdesetogodišnje ljubavne priče između Ushija Shinohara i Noriko, japanskih umjetnika.

8. lipnja u 20,00 sati – POGREBNIK
Srbija, režija Dragan Nikolić, 2014. 52′ Pogrebno preduzeće Drnda internacional sa 26 pogrebnih limuzina u Srbiju dovozi preminule gasterbajtere ili vraća kući turiste čiji se odmor u Srbiji loše završio.
(http://radiokotor.info/mn/index.php?option=com_content&task=view&id=21083&Itemid=1)

Podijeli ovaj članak
Skip to content