Hrvatski dan u Pragu

3 min čitanja

U prostoru impresivne Martinický palác održana je i prigodna večera na kojoj su, uz hrvatsku delegaciju i predstavnike hrvatskog veleposlanstva na čelu s veleposlanicom Ljiljanom Pancirov, sudjelovali brojni vlasnici, direktori i predstavnici čeških turoperatora, agencija i turističkih udruga

 

Hrvatska turistička zajednica, u suradnji s Predstavništvom HTZ-a u Češkoj, u posebnom ambijentu najljepše kasnorenesansne palače u Pragu Martinický palác, organizirala je 28. ožujka veliki događaj pod nazivom „Hrvatski dan u Pragu“. Događanju su prisustvovali ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, direktor HTZ-a Kristjan Staničić te brojni uglednici iz češkog turističkog i javnog života, partneri, mediji.

Riječ je o posebnom događanju na jednom od najvažnijih tržišta za hrvatski turizam koje za cilj ima prezentaciju ukupne hrvatske turističke ponude, proširenje postojeće suradnje s najvažnijim češkim partnerima te definiranje zajedničkih aktivnosti uoči nadolazeće sezone.

Interes za sudjelovanjem na događanju premašio je sva očekivanja pa je tako na održanoj konferenciji za medije bilo prisutno više od 40 čeških novinara i predstavnika najpopularnijih medija, dok je poslovni i radni dio programa privukao 50-ak subjekata i partnera iz češkog turističkog sektora, među kojima su turoperatori Fischer i České kormidlo, češki prijevoznik RegioJet i brojni drugi. Tijekom konferencije za medije direktor Staničić održao je prezentaciju kroz koju je predstavio ukupne turističke rezultate Hrvatske s osvrtom na rezultate ostvarene na tržištu Češke te je posebni naglasak stavio na buduće trendove i poziciju koju Hrvatska želi zauzeti na češkom

Okupljenim novinarima obratila se i ministrica Brnjac, koja je govorila o daljnjem strateškom i održivom razvoju hrvatskog turizma, kao i Tomislav Fain uime Hrvatske udruge putničkih agencija te Neno Nizić uime Stories Hotela.

Nakon konferencije za medije održan je i radni dio programa na kojem su, od hrvatskih subjekata, sudjelovali i predstavnici Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), Stories Hotela i Croatia Airlinesa, a koji su tom prilikom predstavili i novu avioliniju uvedenu u ovoj godini na relaciji Prag – Split koja će prometovati svake subote od početka lipnja do kraja rujna.

Dodajmo kako je navečer, u istom prostoru impresivne Martinický palác, održana i prigodna večera na kojoj su, uz hrvatsku delegaciju i predstavnike hrvatskog veleposlanstva na čelu s veleposlanicom Ljiljanom Pancirov, sudjelovali brojni vlasnici, direktori i predstavnici čeških turoperatora, agencija i turističkih udruga. UIme češke nacionalne turističke organizacije Czech Tourism prisutan je bio direktor Jan Herget, koji je u razgovoru s direktorom HTZ-a Kristjanom Staničićem najavio intenzivniju suradnju dviju institucija, kako po pitanju razmjene znanja, iskustava i korisnih podataka iz sustava eVisitor, tako i po pitanju zajedničkih promotivnih nastupa i aktivnosti na dalekim tržištima. (https://mint.gov.hr/)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content