Hrvatski dan u Mlinarcima

2 min čitanja

Dan se nastavljao piknikom na obali Mure, otvaranjem izložbe pod naslovom „Suradnja Mlinaraca i Kotoribe“ i bogatim kulturnim programom na kojem su nastupali mališani mjesnog dječjeg vrtića, tamburaši serdahelske Hrvatske samouprave, Pjevački zbor i folkloraši KUD-a Sumarton, Ženki pjevački zbor Biseri Pustare , pjevač Mirko Švenda Žiga i poznati bend Hrvata u Mađarskoj Pinka-band

 

 

U organizaciji Hrvatske samouprave Mlinaraca 14. svibnja u pomurskome mjestu je priređen Hrvatski dan s bogatim sadržajima. U prijepodnevnim satima održana je svečanost otkrivanja dvojezičnih ploča ulica i ustanova koje je Međimurska županija darovala pomurskim naseljima.

Ploču Ulice Nikole Zrinskog otkrili su savjetnica za manjine i izaslanica ministra vanjskih i europskih poslova RH prof. dr. Vanda Babić Galić, glasnogovornica Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan domovine RH Marija Pušić, počasni konzul RH u Velikoj Kaniži dr. Atila Kos, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, načelnik János Kósa, predsjednica Hrvatske samouprave Zsuzsana Kotnyek, a blagoslovili su župnik Mlinaraca István Marton i župnik iz Goričana Josip Drvoderić.

Nakon dvojezične svete mise posvećen je i križ krajputaš koji je dala postaviti Hrvatska samouprava uz potporu Mađarske vlade. Na posvećenju križa parlamentarni zastupnik Péter Cseresnyés je održao pozdravni govor u kojem je naglasio njegovanje vjere i nacionalnog identiteta.

Dan se nastavljao piknikom na obali Mure, otvaranjem izložbe pod naslovom „Suradnja Mlinaraca i Kotoribe“ i bogatim kulturnim programom na kojem su nastupali mališani mjesnog dječjeg vrtića, tamburaši serdahelske Hrvatske samouprave, Pjevački zbor i folkloraši KUD-a Sumarton, Ženki pjevački zbor Biseri Pustare , pjevač Mirko Švenda Žiga i poznati bend Hrvata u Mađarskoj Pinka-band.

 

Beta / Hrvatski glasnik / MCC

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content