Hrvatski Berlinčani u Đakovu

1 min čitanja

Folkloraši Kulturne zajednice Berlin nastupili su u nošnjama iz virovitičkog kraja i u srcu Šokadije i, usprkos lošem vremenu, širili su oko sebe val simpatija i dobrog raspoloženja

Folkloraši Kulturne zajednice Berlin dostojno su prezentirali hrvatsko iseljeništvo na ovogodišnjim Đakovačkim vezovima. Nastupili su u nošnjama iz virovitičkog kraja i u srcu Šokadije i, usprkos lošem vremenu, širili su oko sebe val simpatija i dobrog raspoloženja.
Nedavno su, na svečanosti obilježavanja ulaska Hrvatske u Europsku uniju u organizaciji Saveza Hrvatskih društava Berlina, predstavili folklor Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice. Premijerno su izveli plesove iz Virovitice, točnije dio programa kojeg su spremili za ovogodišnje Đakovačke vezove. To je jedno od rijetkih, prerijetkih (a možda i jedino ili barem zadnjih dvadesetak godina jedino) organiziranih putovanja kojeg od društava berlinskih Hrvata u domovinu.Pokazalo se, bio je to lijepi susret i doživljaj za folkloraše Hrvatske zajednice. (Hrvatski glas Berlin)

Podijeli ovaj članak
Skip to content