Hrvatski Beč Josipa Seršića

2 min čitanja

Knjiga govori o povijesti Hrvata u Beču počevši od 16. st. i izašla je u nakladi Carl Gerold’s Sohna. Osim toga, autor, koji se već niz godina se bavi temom austrokroatike, piše i o znanosti, kulturi i gospodarskoj vezi između Hrvatske i Beča

Nedavno je u veleposlanstvu RH u Beču bila prezentacija knjige Josipa Seršića pod naslovom „Hrvatski Beč“. Knjiga govori o povijesti Hrvata u Beču počevši od 16. st. i izašla je u nakladi Carl Gerold’s Sohna. Osim toga, autor, koji se već niz godina se bavi temom austrokroatike, piše i o znanosti, kulturi i gospodarskoj vezi između Hrvatske i Beča.
Josip Seršić rodio se 1948. u Baški na otoku Krk u Hrvatskoj. Od godine 1988. živi u Beču i otada se intenzivno bavi poviješću Hrvata u Austriji i redovito publicira različite članke o Hrvatima u Beču.
Knjiga je rezultat dugogodišnjega istraživanja na prostoru Austrije, slijedi tragove Hrvata u Beču i vodi čitatelje na interesantno putovanje u hrvatsku kulturnu povijest. Poglavlja su „Bečki Hrvati i hrvatski Bečani“, „Možda već u davnim vremenima“, „Osvrt na znanost, umjetnost i kulturu“ i „Hrvatska i Beč – gospodarski odnos s dugom poviješću“.
VRH u Beču planira u prosincu otvaranje izložbe fotografija, koje nisu našle mjesto u Seršićevoj knjizi, ali su važni reprezentativni dokument njegova istraživanja.
(Hrvatska redakcija ORF-a)

Podijeli ovaj članak
Skip to content