Hrvatski bal u Sambotelu

2 min čitanja
HKD Gradišće iz Petrovoga Sela pri otvaranju bala

Na bal je došlo mnogo gostiju iz Austrije, Mađarske, Slovačke i Hrvatske, a počasni gost bio je veleposlanik RH u Mađarskoj Goran Grlić Radman. Na otvaranju su sudjelovala sva društva Petrovoga Sela: HKD Gradišće, tamburaški sastav Koprive i zbor Ljubičice.

U Sambotelu su 1. veljače priredili tradicionalni hrvatski bal, na koji je došlo oko 600 ljudi. Šaroliki program obuhvaćao je otvaranje, na kojem su sudjelovala sva društva Petrovoga Sela: HKD Gradišće, tamburaški sastav Koprive i zbor Ljubičice. Za zabavu su, uz Pinka Band i Pinkicu, svirali tamburaški sastavi Od srca do srca i Svirci noći iz Hrvatske.
Hrvatski bal u Sambotelu svake godine organizira drugo hrvatsko selo iz okolice, a ove je to bilo Petrovo Selo. Predsjednica seoske hrvatske samouprave, Ana Škrapić-Timar, jako je ponosna što su mogli predstaviti ovako bogati program. Posebno je veseli da su došli gosti iz partnerskoga sela Pinkovac, na čelu s načelnikom Leom Radakovićem.
Na tradicionalni hrvatski bal u Sambotelu došlo je mnogo gostiju iz Austrije, Mađarske, Slovačke i Hrvatske. Počasni gost bala bio je veleposlanik Republike Hrvatske u Mađarskoj Goran Grlić Radman.
140203-sambotel4Seoski tamburaški sastav Koprive na balu je po prvi put pred publikom zasvirao svoju novu pjesmu „Petrovo Selo“. Tekst je napisao Andraš Handler a aranžirao ju je Robert Harangozo.
Dodatnu su napravili i video-clip sa starimi snimkami od Petrovoga Sela. Tamburaški sastav Koprive je tek nedavno izdao svoj prvi CD.
(Hrvatska redakcija ORF-a)

Pogledajte fotografije

Podijeli ovaj članak
Skip to content