Hrvatske koprodukcije na festivalu u Sundanceu

2 min čitanja

Tri hrvatske koprodukcije, sve u režiji žena, uvrštene su u međunarodnu konkurenciju kratkometražnih filmova prestižnog Filmskog festivala Sundance

Tri hrvatske koprodukcije, sve u režiji žena, uvrštene su u međunarodnu konkurenciju kratkometražnih filmova prestižnog Filmskog festivala Sundance, koji će se održati od 18. do 28. siječnja u Park Cityju – igrani film ‘Deer Boy’ Katarzyne Gondek te animirani ‘Ježeva kuća’ Eve Cvijanović i ‘Manivald’ Chintis Lundgren.
“Deer Boy” redateljice i scenaristice Katarzyne Gondek, nastao u poljsko-belgijsko-hrvatskoj koprodukciji, horor je bajka o instinktima, prvom lovu, krvi i prirodi.
Glavne uloge tumače Janusz Chabior, Katarzyna Sniezka Sobiszewska, Eryk Maj, Mieszko Czachor i Andrzej Adamczak, dok su Doris Šarić-Kukuljica, Ivan Mokrović i Kristijan Ugrina za film dali glasove. 
Hrvatski koproducent je Filmska udruga Motion, od hrvatske ekipe na filmu su radili koproducentica Barbara Vekarić i dizajner zvuka Ivan Zelić, a film je premijerno prikazan u svibnju na festivalu u Krakowu.

Animirani film “Manivald” redateljice Chintis Lundgren nastao je u koprodukciji Kanade, Hrvatske i Estonije. Hrvatski koproducent je Draško Ivezić (Adriatic Animation) koji uz Chintis Lundgren potpisuje i scenarij.
Film je do sada prikazan i nagrađen na brojnim filmskim festivalima diljem svijeta, a na ovogodišnjem Animafestu proglašen je najboljim filmom u Natjecanju hrvatskog filma.
‘Ježeva kuća’ osim na Sundanceu nominirana i za nagradu ‘Annie’.
(Hina)

Podijeli ovaj članak
Skip to content