Hrvatska večer u Varšavi

1 min čitanja

Još uvijek neregistrirana, zajednica Hrvata u Poljskoj „CHORWAT” organizira u rujnu u Varšavi Hrvatsku večer u restoranu Papalina. Planiraju u dogledno vrijeme i službeno oformiti Zajednicu Hrvata u Poljskoj, a s vremenom i školu za najmlađe

 

Još uvijek neregistrirana, zajednica Hrvata u Poljskoj „CHORWAT” nastaje radi organiziranja i upoznavanja svih ljudi iz Hrvatske koji ovdje žive i rade, kako bi se ostvarila što bolja komunikacija i osjetio dašak domaće atmosfere izvan Domovine. Za sada se to nastojanje temelji na širenju informacija za koje smatramo kako su važne za Hrvate u Poljskoj, organiziranja zajedničkih večera, gledanja utakmica hrvatske reprezentacije, kao i druženja tijekom radnih dana.
Želimo u dogledno vrijeme i službeno oformiti Zajednicu Hrvata u Poljskoj. Postoje ideje organiziranja godišnjeg piknika u okolici Varšave (a gdje bi nam se mogli pridružiti i ostali Hrvati iz Poljske), najam zajedničke prostorije za korištenje nekoliko puta mjesečno, umrežavanje svih Hrvata u Poljskoj, a u budućnosti možda i organiziranje škole za najmlađe – kojih je iz dana u dan sve više, poručuju Valentin Nikolić i Jurica Zorman na stranici http://chorwat.org.pl  U međuvremenu u Varšavi  se priprema Hrvatska večer u restoranu Papalina , u petak, 21. rujna.

Podijeli ovaj članak
Skip to content