Hrvatska umjetnica u projektu “Velika ekspedicija” iz Poljske

1 min čitanja

Projekt nazvan “Velika ekspedicija” koji provodi jedna od najpoznatijih radio postaja u Poljskoj, Radio Wnet, uključuje obilazak potencijalnih novih granica istočnog krila Europske unije, kao i granica istočnog krila NATO-a. Prva faza ove ekspedicije (što je već snimljeno) prošla je kroz baltičke zemlje, a druga prolazi kroz Balkan, te Austriju, Slovačku i Mađarsku. Cilj ovog projekta je upoznati se s kulturom, politikom, poviješću svake zemlje te kreirati radijski sadržaj na temelju intervjua koji će se voditi u svakom mjestu.

U Hrvatskoj su, nakon Dubrovnika i Rijeke, prije nekoliko dana svratili u Zagreb, kako bi se, kao dio kulturnog aspekta projekta, susreli s našom pjesnikinjom i filmašicom Stankom Gjurić, zaključivši kako će upravo njezina kulturna aktivnost biti izvrstan i zanimljiv dodatak sadržaju koji stvaraju.

U svome će podcastu predstaviti kulturnjake i njihove aktivnosti u zemljama koje su posjetili.

Novinar koji je za Wnet razgovarao s našom umjetnicom je Piotr Mateusz Bobolovicz.

Radio Wnet osim što je iznimno popularna radio postaja u Poljskoj i internetska društvena mreža koju su 2009. godine osnovali glasoviti poljski novinari i pisci Krzysztof Skowroński, Grzegorz Wasowski, Katarzyna Adamiak-Sroczyńska, Monika Makowska-Wasowska, Wojciech Cejrowski i Jerzy Jachowicz.

Tekst i slike: Kulturni info

Stanka Gjurić

Podijeli ovaj članak
Skip to content