Hrvatska turistička ponuda 2016. oduševila Austrijance

2 min čitanja

Na bečkom Sajmu za odmor i putovanja „Ferienmesse 2016.“, najvećem međunarodnom turističkom sajmu u Austriji, koji je održan od 14. do 17. siječnja u Beču i dvije specijalizirane priredbe, sajmu automobila „Vienna Autoshow“ i sajmu gastronomskih delicija „Genuss-Welt“, kojeg je posjetilo više od 150 tisuća posjetitelja, predstavilo se preko 700 izlagača iz 70 zemalja, među kojima je već tradicionalno bila i Hrvatska.

Hrvatska turistička ponuda na sajmu predstavljena je nastupom Hrvatske turističke zajednice i njenog Ureda u Beču, na čijem je čelu direktor Ranko Vlatković. Na štandu od 90 kvadratnih metara, uz veliko zanimanje nazočnih, predstavljen je novi komunikacijski koncept, te novi vizualni identitet i oprema HTZ-a. Sjajnoj promociji Hrvatske kao turističke destinacije doprinijeli su i TZ Splitsko-dalmatinske županije, TZO Brela-Makarska Rivijera, TZ Šibensko-kninske županije, TZ Grada Zagreba, HGK Županijska komora Otočac, Imperial Rab, Hoteli Njivice, Jadrolinija, Camping Village Šimuni, Turistička agencija Olivari i Vision Northistria com.

Štand HTZ-a i suizlagača posjetila je i hrvatska veleposlanica u Austriji dr. Vesna Cvjetković i savjetnica za gospodarstvo Tatjana Mrvoš.

Osim turističke ponude Hrvati su predstavili i svoje gastronomske delicije i vina.

U sklopu sajma „Genuss-Welt“, a u zajedničkoj organizaciji bečkog restorana istarske kuhinje „Tartuf“, tvrtke Pommax GmbH u vlasništvu hrvatskog poduzetnika Martina Jurića i hrvatskog Veleposlanstva u Austriji, završnog dana Sajma održan je „kuharski show“ uživo, na kojem je vrhunski hrvatski kuhar Ivan Počasna gošća tog showa bila je veleposlanica Cvjetković, koja je zajedno s bivšim austrijskim ministrom poljoprivrede i aktualnim zastupnikom Narodne stranke (ÖVP) u austrijskom parlamentu dipl ing. Nikolausom Berlakovichem imala prilike uživati ne samo u kulinarskim i enološkim specijalitetima istarske regije, nego i u sjajnom načinu turističkog i gastronomskog promoviranja Istre i cijele Hrvatske.

Fenix / Snježana Herek

Podijeli ovaj članak
Skip to content