Hrvatska nastava u Berlinu obilježila završetak školske godine

3 min čitanja

Veleposlanik RH u Njemačkoj Gordan Bakota, čestitao je na rezultatima nastave na hrvatskome jeziku učiteljima, roditeljima i djeci, pozvavši ih da tako nastave učiti i njegovati hrvatski jezik i kulturu i u novoj školskoj godini

Školske se obveze u redovitoj nastavi u Berlinu privode kraju. Prošlog su tjedna završeni i školski sati u Hrvatskoj nastavi Berlin  Tim povodom je 30. lipnja bilo vrlo svečano u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u njemačkom glavnom gradu. Naime, tamo su se okupila djeca, roditelji, učitelji, diplomatski predstavnici hrvatske države koja financira i organizira Hrvatsku nastavu u svijetu. Rijetko kad je u prostorima Veleposlanstva bilo tako živo, ispunjeno veselim dječjim glasovima. Na početku se okupljenima obratio Gordan Bakota, veleposlanik RH u Njemačkoj. Čestitao je na radu i rezultatima, učiteljima, roditeljima i djeci, i pozvao ih da tako nastave učiti i njegovati hrvatski jezik i kulturu i u novoj školskoj godini. Veleposlanstvu su na stalnoj potpori zahvalili učiteljica Magdalena Došen i učitelj Jasmin Hutinović. Prozvali su potom poimenice svu djecu, učenice i učenike, polaznice i polaznike Hrvatske nastave Berlin, njih preko stotinu i dvadeset. Bila je to ujedno i prigoda da se učiteljica Magdalena Došen oprosti od Hrvatske nastave nakon isteka mandata i zahvali učenicima, roditeljima i Veleposlanstvu za uspješnu suradnju u protekle četiri godine. Isto tako i prigoda da se predstavnici Društva prijatelja Hrvatske nastave Berlin zahvale učiteljici Došen na trudu, rezultatima i pažnji u radu s djecom.

Okupljanje, svečanost i druženje, te podjela učeničkih svjedodžbi, ugodno je zaokruženo i glazbenim točkama koja su na klaviru izvele učenice Sara i Maja Marić te Terezija Budimir i na klarinetu Sumaya Sahmimi. Početak nove školske godine Hrvatske nastave Berlin je 4. rujna.

Sve važne i bliže informacije o organiziranju, lokacijama, učiteljima i terminima, te načinu upisa i kontaktima, mogu se naći na online stranicama Hrvatske nastave Berlin. Ugodne ljetne praznike želi vam uz uredništvo Hrvatskoga glasa Berlin i djelatnici Hrvatske matice iseljenika, čija su vam vrata dobrodošlice otvorena kada posjećujete glavni grad svih Hrvata – Zagreb.

Izvor: Hrvatski glas Berlina/HMI- V.K.

Podijeli ovaj članak
Skip to content