Hrvatska na turističkom sajmu u Ottawi

2 min čitanja

Posjetiteljima je tijekom dvodnevnog sajma podijeljena velika količina brošura i hrvatskih slatkiša u čemu je uz sve djelatnike Veleposlanstva sudjelovala i nova veleposlanica Marica Matković. Na štandu se kraće vrijeme zadržala i bivša veleposlanica Kanade u Hrvatskoj, Louise LaRocque, koja je posjetiteljima prenosila svoje pozitivne dojmove o Hrvatskoj

Međunarodni sajam turizma u Ottawi, Travel and Vacation Show, održan je 9. i 10. travnja u Shaw Centreu smještenom u središtu Ottawe. Ove godine sajam je privukao nešto više od 17.000 posjetitelja, a gotovo 200 izlagača iz pedeset zemalja predstavilo je svoju kulturu, hranu i turističke destinacije.
Kao i ranijih godina, hrvatski je štand imao izvrsnu posjećenost tijekom oba dana trajanja. Kanadski turisti su prilično dobro informirani o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji, a većinom se odlučuju posjetiti je nakon dobivene preporuke od poznanika i prijatelja. Posjetiteljima je tijekom dvodnevnog sajma podijeljena velika količina brošura i hrvatskih slatkiša u čemu je uz sve djelatnike Veleposlanstva sudjelovala i nova veleposlanica Marica Matković. Na štandu se kraće vrijeme zadržala i bivša veleposlanica Kanade u Hrvatskoj, Louise LaRocque koja je posjetiteljima prenosila svoje pozitivne dojmove o Hrvatskoj.
Za vrijeme trajanja sajma održani su seminari o raznim turističkim destinacijama. Ove su godine kanadske turističke agencije Travac i Poseidon Charters održale prezentaciju o Hrvatskoj i izložile detalje aranžmana koje nude. Posebno su istaknuli vrhunsku gastronomsku ponudu te kvalitetna vina i maslinovo ulje.
Sajam je bio izvrsna prigoda za upoznati potencijalne turiste s mogućnošću direktnog leta Montreal (preko Toronta) – Zagreb kanadske kompanije Air Transat koja će letjeti jednom tjedno, počevši od 14. lipnja 2016., a završno s 4. listopadom 2016.
(ca.mvep.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content