Hrvatska kulturna udruga u Danskoj postala je članicom K.U.K.S.-a

2 min čitanja

Predsjedništvo The Cultural Federation of Foreign Societies ( K.U.K.S.) prihvatilo je HKUUD-ov zahtjev za članstvom. Tako je ušla u društvo više od pridruženih 70 zemalja i organizacija

K.U.K.S. – Konfederacija stranih kulturnih udruga – osnovana je 17. travnja 1970. na inicijativu grupe predsjednika stranih kulturnih udruga predvođenih Lordom Chamberlainom i veleposlanikom Ebbe Munckom. Prvi predsjednik bio je dr. phil. Wolmer Clemmensen, a urednik Niels Alsted prvi tajnik udruge.
Ciljevi i “filozofija” K.U.K.S.-a su, da se kroz zajednički napor organiziraju značajni kulturni aranžmani s međunarodnom perspektivom, da se ojačaju pojedine udruge i da se kroz suradnju razvijaju veze između zemalja koje te udruge predstavljaju i tako unaprijede međunarodno razumijevanje, prijateljstvo i poštovanje, usmjereno ka miroljubivoj koegzistenciji svih naroda svijeta.
Ta dalekovidna inicijativa, da se uspostavi suradnja stranih kulturnih udruga doživjela je veliki uspjeh tako da je danas više od 70 bi- i multilateralnih udruga i međunarodnih organizacija pridruženo K.U.K.S.-u.
Predsjedništvo K.U.K.S., The Cultural Federation of Foreign Societies, prihvatilo je na svojoj posljednjoj sjednici zahtjev Hrvatske kulturne udruge u Danskoj (HKUUD) za članstvom . Tako je HKUUD ušla u društvo više od 70 zemalja i organizacija pridruženih K.U.K.S.-u, i svojim aktivnostima nastojat će razvijati suradnju sa srodnim organizacijama.
Aktualne informacije o aktivnostima udruga članica K.U.K.S.-a objavljivat ćemo na internetskim stranicama HKUUD-a.

Tekst: Berislav Tomičić

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content