Hrvatska i nacionalne manjine – slučaj Vukovar

1 min čitanja

U subotu, 14. siječnja 2023., posredstvom digitalne platforme Zoom, povjesničar i stručnjak za međunarodne odnose Oliver Zambrano Alemán održat će predavanje naslovljeno „Hrvatska i nacionalne manjine – slučaj Vukovar“ (Croacia y las minorías nacionales. El caso de Vukovar).

Predavanje je dio projekta „Od dolaska do ostanka: udruženja i umrežavanja kao oblik integracije Hrvata izvan Republike Hrvatske u hrvatsko društvo“. Ovaj projekt financijski podupire Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a koordinira ga Institut za migracije i narodnosti. Predavanje se organizira u suradnji s Hrvatskim svemirom (Universo Croata) i Međunarodnom mrežom istraživača migracijskih procesa između Hrvatske i Južne Amerike.

Oliver Zambrano Alemán je diplomirani povjesničar, magistar međunarodnih odnosa i doktorand na Središnjem sveučilištu Venezuele. Predavanje počinje u 16 sati po hrvatskom vremenu, 12 po onom u Argentini odnosno 11 sati u Venezueli. Predavanje će se održati na španjolskom jeziku.

Zoom poveznica: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZAtceGqqjgiGNAh5pU7iT1FGl9Q7zanpkEz

Tekst: IMIN / HMI

Foto: Wikimedia CC

Podijeli ovaj članak
Skip to content