Hrvati u Makedoniji obilježili Dan neovisnosti

2 min čitanja

 

Hrvati iz Skopja, Kumanova, Štipa i Struge proslavili su Dan neovisnosti Hrvatske koncertom “Šibenskih trubadura”u skopskom Kulturnom domu “19 ,19”

 

U organizaciji Zajednice Hrvata u Makedoniji, i uz potporu Grada Skopja, obilježen je 15. listopada Dan državnosti Hrvatske u prekrasnoj dvorani Kulturnog informativnog  centra “19,19”u Skopju. Na samom početku proslave uzvanicima se obratio gradonačelnik Šibenika Željko Burić, Ana Vučić iz hrvatskog veleposlanstva, predsjednik “Makedonsko-hrvatske tangente” Saša Georgievski i Nevenka Kostovska, predsjednica Zajednice Hrvata u RS Makedoniji. Uslijedio je koncert “Šibenskih trubadura” iz Udruge Volim Šibenik kojega čine Igor Lokas, Josip Bašić i Krešimir Španja.

Svojim su nastupom u prepunoj dvorani ‘trubaduri’ očarali nazočne, osobito veliki broj Hrvata koji su doputovali iz Kumanova, Štipa i Struge i skupa s njima pjevali hrvatske pjesme.

Slavlju su nazočili i predstavnici Vlade RS Makedonije, ministar za dijasporu Edmond Ademi, direktor Agencije za iseljeništvo Nikola Šalvarinov i zastupnik za manjine Rubin Zemon, predstavnici Veleposlanstva Republike Hrvatske, skopski župnik don Davor Topić,   brojni uzvanici i mediji. Članovi Zajednice Hrvata organizirali su uzvanicima iz Hrvatske susret sa skopskim gradonačelnikom Petrom Šilegovim.

Tekst: Ljerka Toth Naumo

Fotografije: Vlaho Brangjolica

Lead Hrvati iz Skopja, Kumanova, Štipa i Struge proslavili su Dan neovisnosti Hrvatske koncertom “Šibenskih trubadura”u skopskom Kulturnom domu “19 ,19”

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content