Hrvati u Kumanovu proslavili ulazak Hrvatske u EU

1 min čitanja

Na proslavi su pozdravne govore nazočnima uputili predsjednik ZHRM Franjo Ipša, koordinator ogranka Kumanovo Ivan Šerkinić i predstavnik Katoličke Crkve msg. Anton Cirimotić

U organizaciji Ogranka u Kumanovu Zajednice Hrvata u Republici Makedoniji 20. lipnja održana je proslava Dana državnosti Republike Hrvatske i ulaska RH u Europsku uniju. Bilo je prisutno oko 50 članova ZHRM, ogranka Kumanovo i gostiju iz cijele Makedonije.
Na proslavi su pozdravne govore nazočnima uputili predsjednik ZHRM Franjo Ipša, koordinator ogranka Kumanovo Ivan Šerkinić i predstavnik Katoličke Crkve msg. Anton Cirimotić.
Središnji događaj proslave bila je promocija knjige Između dvojbi, predstavljene po prvi put u Makedoniji, naše poznate pjesnikinje Ljerke Totch Naumove koja je izazvala veliko zanimanje nazočnih. O knjizi je govorila novinarka i prva predsjednica ZHRM Marija Damjanovska, a stihove su, osim autorice, čitali mladi Hrvati iz Kumanova : Davor Šerkinić i Vanja Spasovska. Uz glazbenu pratnju Davida Krstića, kroz program je vodila prof. Nataša Krušić Lazarevska.
Na kraju svečanosti razgovor i druženje je nastavljeno uz prigodan domjenak.

Tekst: Ivan Šerkinić; Fotografije: Marina Ujčić

Podijeli ovaj članak
Skip to content